Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10 tips på tvättställ i olika stilar och former

Att välja rätt tvättställ och handfat till ditt badrum är inte alltid en lätt uppgift, särskilt med så många alternativ att välja mellan. Men det är en viktig del av din inredning, oavsett om du renoverar ett befintligt badrum eller bygger ett helt nytt. Ett bra val av tvättställ kan göra hela skillnaden och ge ditt badrum den elegans och stil som du söker.

Vi har sammanställt en lista med 10 olika tvättställ i flera stilar och former som passar din personliga smak och stil. Så oavsett om du är ute efter ett modernt och minimalistiskt tvättställ eller en mer rustik och naturlig känsla, så finns det ett alternativ för dig.

reklam för NP Nilsson

Låt oss ta en närmare titt på de många alternativen för att hjälpa dig att hitta det perfekta tvättstället för ditt badrum.

Rundad tvättställ

Runda diskbänkar är en modern och elegant lösning för badrummet. De ser mjuka ut och är oftast tillverkade av porslin eller keramik. Dessa tvättställ finns i flera storlekar och former, så du kan hitta en som passar din stil och behov.

Rektangulärt tvättställ

Rektangulära tvättställ är en klassisk stil som passar de flesta badrum. Dessa tvättställ finns i varianter av storlekar och material som porslin, keramik, glas och sten. Rektangulära tvättställ finns även med en eller två kranhål och med eller utan överlopp.

Fristående tvättställ

Fristående tvättställ ger en modern och elegant känsla. Dessa tvättställ finns i flera former och material, som porslin, glas, sten och trä. Fristående tvättställ är praktiska eftersom de ger dig mer utrymme under diskbänken.

Tvättställ med skåp

Tvättställ med skåp är praktiska eftersom de ger dig extra förvaringsutrymme. Dessa tvättställ finns i olika stilar och former, så du kan hitta en som passar din stil och behov. Tvättställ med skåp finns även i flera material, som trä, glas, porslin och sten.

Tvättställ med piedestal

Tvättställ med piedestal är en klassisk stil som passar de flesta badrum. Dessa tvättställ har en stödjande pelare som döljer avloppsröret och ger en stilren och elegant look. Tvättställ med piedestal finns i flera storlekar och material, som porslin, keramik och sten.

Glas tvättställ

Glas tvättställ är en modern och elegant lösning. De är oftast tillverkade av härdat glas och finns i flera former och färger. Glas tvättställ är praktiska eftersom de är lätta att rengöra och hålla rena.

Moderna tvättställ

För den som vill ha ett modernt och stilrent tvättställ finns det många alternativ att välja mellan. Ett populärt val är en rund eller fyrkantig tvättställsskål i keramik eller glas, som kan monteras på en snygg och minimalistisk väggfäste. Det finns även moderna tvättställ som är integrerade i en bänkskiva eller ett badrumsskåp, vilket ger en mer enhetlig och stilren look.

Rustika tvättställ

För den som föredrar en mer rustik och naturlig stil finns det många tvättställ att välja mellan. Ett populärt val är en tvättställsskål i sten eller betong, som ger en robust och naturlig känsla till badrummet. Exempelvis finns det tvättställ i trä eller träimitation, som kan ge en varm och inbjudande känsla.

Klassiska tvättställ

För den som föredrar en mer klassisk stil finns det också många olika tvättställ att välja mellan. Ett populärt val är en oval eller rektangulär tvättställsskål i porslin eller keramik, som kan monteras på en stilren och klassisk piedestal. Det finns även tvättställ i gjutjärn eller koppar, som ger en mer antik och romantisk känsla till badrummet.

Funktionsanpassade tvättställ

För den som har speciella behov eller önskemål finns det även flera varianter av tvättställ att välja mellan. Utöver extra breda eller djupa skålar finns det till exempel tvättställ med olika materialval och färger, såsom koppar, marmor eller glas. För den som vill ha en mer minimalistisk look finns det också tvättställ med inbyggda hyllor och lådor för att gömma undan saker.

Sammanfattningsvis finns det en uppsjö av tvättställ att välja mellan, så det är viktigt att du gör din forskning för att hitta den som passar dina behov och preferenser. Oavsett vad du väljer, behöver du också tänka på blandaren som kommer att användas till tvättstället. Blandare är en viktig del av tvättstället och kan bidra till att ge badrummet en enhetlig och stilren design. Tillsammans kan tvättstället och blandaren ge en riktigt fin touch till ditt hem.

Frågor och svar om tvättställ