Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hur väljer man rätt typ av kakel till badrummet?

Att välja rätt typ av kakel till badrummet är en viktig process som kan påverka både utseendet och funktionaliteten i rummet. Det finns många olika typer av kakel att välja mellan, från badrumsplattor till kakel och klinker och mycket mer.

Innan du bestämmer dig för vilken typ av kakel som passar ditt badrum, är det viktigt att göra lite forskning. Besök olika kakelbutiker och kakelshops för att se deras sortiment och priser. Fundera också på vilken stil du vill ha i badrummet och hur du vill att det ska se ut. Tänk på materialet, färgen, storleken och mönstret på kaklet.

reklam för NP Nilsson

När du väljer kakel är det också viktigt att tänka på kakelns hållbarhet och underhåll. Vissa kakelsorter är mer tåliga och enklare att rengöra än andra.

Kakel till badrum

Nyckelpunkter:

 • Ta dig tid att leta efter kakel inspiration innan du väljer stilen på ditt badrum.
 • Tänk på både material och stil när du väljer kakel till badrummet.
 • Kakelfärgen kan påverka rummets storlek och ljusnivå.
 • Storleken och mönstret på kaklet kan också påverka badrummets utseende.
 • En pålitlig leverantör är viktig när du köper kakel till badrummet.

Vilken stil passar ditt badrum?

Innan du väljer kakel till ditt badrum är det viktigt att bestämma vilken stil du vill ha. Ska badrummet vara modernt eller klassiskt? Kanske vill du ha ett badrum med en avslappnad, bohemisk stil eller ett med rena, minimalistiska linjer. Det finns många olika stilar att välja mellan, och det är viktigt att du väljer en som passar din personliga smak och ditt badrums layout.

Hitta kakel inspiration

Ett bra sätt att hitta inspiration är att söka på nätet efter bilder på badrum som du tycker om. Kolla igenom inredningsmagasin och -bloggar för att se om det finns någon speciell stil eller färg som tilltalar dig.

Du kan också besöka fysiska butiker som säljer badrumskakel för att se vilka kakelstilar som finns tillgängliga. Många butiker har också påkostade utställningar som visar upp olika kakelkombinationer och installationer för att hjälpa dig att hitta den stil som passar just ditt badrum.

Tips: Skapa en moodboard med bilder på badrum som du gillar för att få en bättre uppfattning om vilken stil som passar dig.

Material och stil för badrumskakel

När det kommer till att välja kakel till badrummet är det viktigt att tänka på både material och stil. Olika material har olika egenskaper, och vissa är mer lämpade för badrumsmiljöer än andra. Du kan välja mellan olika stilar, som marmor, betong eller träliknande kakel.

Kakelmaterial för badrum

Det finns många olika material att välja mellan när det gäller badrumskakel. Porslin eller keramik är relativt billigt och hållbart alternativ som tål fukt och vatten. Glasmosaik ger en vacker och glansig yta men kan vara dyrare än andra alternativ. Marmor ger en lyxig känsla, men är dyrare och kräver mer underhåll. Betongkakel passar perfekt för ett modernt och industriellt badrum, medan träliknande kakel ger en varmare och mer naturlig känsla.

Badrumsplattor i olika stilar

Vid valet av stil för badrumskakel beror mycket på din personliga smak och den övergripande stilen i ditt hem. Om du gillar en mer klassisk stil kan du välja något med en elegant marmorimitation. För en mer modern stil kan du välja ett kakel med en glansig yta eller ett kakel som efterliknar betong. För en rustik känsla kan du välja träliknande kakel eller kakel med en matt yta.

Tipset: Kolla inspiration på bildsökmotorer eller besök en kakelbutik för att få en bättre uppfattning om vilken stil som passar för just ditt badrum.

Underhåll av badrumskakel

När du väljer badrumskakel är det också viktigt att tänka på underhåll. Vissa material kräver mer underhåll än andra. Till exempel kan marmor behöva rengöras mer regelbundet för att undvika fläckar. Porslinskakel är relativt lätta att rengöra, medan glasmosaik kan behöva rengöras mer noggrant för att undvika smuts och kalkavlagringar.

 • Tänk på vilken typ av material som passar dina behov och din budget.
 • Undvik att välja ett kakel som kräver för mycket underhåll om du inte vill lägga ner mycket tid och energi på det.
 • Följ alltid tillverkarens rekommendationer för underhåll och rengöring.

Att tänka på vid val av kakelfärg

Kakelfärgen är en viktig faktor när du väljer kakel till ditt badrum. Den kan påverka rummets storlek, ljusnivå och övergripande stil. Det är därför viktigt att du väljer en färg som passar din personliga smak och behov.

En trend de senaste åren är att använda ljusa färger som vitt, beige och grått för att skapa en fräsch och ren känsla i badrummet. Ljusa färger kan också ge en illusion av större utrymme om du har ett mindre badrum.

Om du vill ha en mer lyxig och elegant känsla kan du välja mörkare färger som svart, mörkgrått eller mörkbrunt. Mörka färger kan också ge en mysig och avslappnande känsla i badrummet. Tänk på att mörka färger kan göra rummet mindre och mer instängt.

En annan sak att tänka på är att matcha kakelfärgen med färgen på dina badrumsmöbler och tillbehör. Om du har vita eller ljusa badrumsmöbler kanske du vill matcha med ljusare kakelfärger för att skapa enhetlighet i rummet.

Det är också viktigt att tänka på att det kan vara svårt att matcha kakelfärger exakt om du behöver byta ut eller lägga till kakel senare. Därför är det en bra idé att köpa tillräckligt med kakel från samma parti så att färgerna matchar perfekt.

Kakelstorlek och mönster

Storleken på kaklet kan spela en stor roll i hur ditt badrum kommer att se ut. Om du väljer mindre kakelplattor kan detta ge en mer rörlig och dynamisk känsla, medan större plattor kan skapa en enhetligare och lugnare yta. En annan sak att tänka på är mönstret på kaklet. En enfärgad design kan ge en minimalistisk känsla medan ett mer mönstrat badrumskakel kan skapa ett mer dekorativt utseende.

Det finns också möjlighet att blanda olika storlekar och mönster på ditt kakel för att skapa en unik och personlig yta. Var kreativ och experimentera med olika kombinationer för att hitta den perfekta designen för ditt badrum.

För mer inspiration och idéer kan du besöka en kakelbutik eller kakelshop för att se hur storlekar och mönster fungerar i olika miljöer.

Kakel och klinker kombinationer

En rolig och trendig idé när du väljer badrumskakel är att kombinera kakel med klinker för att skapa en intressant och dynamisk yta i badrummet. Klinker kan användas för att markera olika områden, som duschen eller golvet, medan kakel kan ge en fin kontrast och en mer dekorativ touch.

Ett sätt att kombinera kakel och klinker är att välja en enhetlig färgskala, men med olika texturer. Du kan till exempel använda kakel på väggarna och klinker på golvet, eller tvärtom. Det är viktigt att tänka på att kakel och klinker ska komplettera varandra och inte konkurrera om uppmärksamheten.

En annan idé är att använda ett mönsterat klinker medan du håller kaklet enfärgat för en mer subtil stil.

En tredje idé är att använda olika färger av kakel och klinker för att skapa en visuell kontrast. Till exempel, om du väljer ljusa kakelplattor på väggarna, välj en mörkare färg på klinkerplattorna på golvet.

Det viktigaste är att hitta en kombination som passar din personliga stil och smak. Titta på olika alternativ och experimentera med olika mönster och färger för att hitta den perfekta kombinationen av kakel och klinker för ditt badrum.

Välja rätt leverantör av badrumskakel

När du väljer kakel till ditt badrum är det viktigt att hitta en pålitlig leverantör. En sådan kakel leverantör kommer ha ett brett sortiment av kakel att välja mellan. Besök gärna flera kakelshops för att undersöka deras utbud och hitta det som passar din stil och din budget bäst.

Det är också viktigt att välja en kakelshop som erbjuder hög kvalitet på kakeln. Genom att köpa från en pålitlig leverantör kan du vara säker på att ditt badrumskakel kommer hålla länge och vara både vackert och hållbart.

Vad du ska leta efter i en kakelshop

När du letar efter en bra kakelshop, leta efter följande:

 • Brett utbud av badrumskakel
 • Bra priser
 • Hög kvalitet på kakeln
 • Eventuella specialerbjudanden eller kampanjer
 • Enkla beställningsprocesser
 • Säker och snabb leverans
 • Bra kundservice

Genom att välja en pålitlig kakelshop kan du skapa ett vackert och hållbart badrum som du kan njuta av i många år framöver.

Köpa kakel online från en pålitlig kakelshop

Att köpa kakel online är ett smidigt sätt att hitta det perfekta badrumskaklet utan att behöva lämna hemmet. Det finns många kakelshops som erbjuder ett brett utbud av kakel till badrummet, men det är viktigt att välja en pålitlig leverantör.

Fördelar med att köpa kakel online

Att köpa kakel online har flera fördelar jämfört med att besöka en fysisk butik. Online kan du enkelt jämföra priser och utbud från olika leverantörer, och det finns oftast fler alternativ att välja mellan. Du kan också läsa recensioner från andra kunder för att få en bättre uppfattning om kvaliteten på kaklet.

Välj en pålitlig kakelshop

När du köper kakel online är det viktigt att välja en pålitlig och pålitlig kakelshop. Gör research och läs recensioner från andra kunder för att få en uppfattning om företagets rykte och kundservice. Du bör också se till att leverantören erbjuder säkra betalningsalternativ och en smidig leveransprocess.

Så här köper du kakel online

 1. Besök olika kakelshops och jämför utbud och priser.
 2. Läs recensioner från andra kunder för att få en uppfattning om kvaliteten på kaklet och företagets kundservice.
 3. Välj det kakel som passar dina behov och budget bäst.
 4. Kontrollera leveransprocessen och se till att du har valt ett säkert betalningsalternativ.
 5. Vänta på att ditt nya badrumskakel blir levererat och njut av din nya badrumsyta!

Att köpa kakel online från en pålitlig kakelshop är enkelt och smidigt. Genom att välja en pålitlig leverantör kan du vara säker på att du får högkvalitativt kakel till ditt badrum.

Kakelns hållbarhet och underhåll

När du väljer kakel till badrummet är det viktigt att tänka på kakelns hållbarhet och underhåll. Det är viktigt att hitta kakel som är tåligt och enkelt att underhålla för att undvika kostsamma reparationer i framtiden.

Material och kvalitet

När det gäller kakel till badrum är det viktigt att välja högkvalitativt material som är tåligt mot vatten och fukt. Keramiska badrumsplattor är ett bra alternativ då de är enkla att rengöra och tål väta. Klinker kan också vara ett bra val för badrum som används mycket och utsätts för mycket slitage.

Rengöring och underhåll

För att ditt badrumskakel ska hålla länge är det viktigt att du underhåller det regelbundet. Rengör det med ett rengöringsmedel som är anpassat för kakel och undvik att använda för starka kemikalier som kan skada ytan.

Se till att du torkar av kaklet efter varje användning för att minimera risken för kalkavlagringar och fuktfläckar. Om du vill att ditt kakel ska se ut som nytt så länge som möjligt är det också viktigt att du undviker att släpa tunga föremål över ytan eller att utsätta den för stötar och slag.

Sammanfattning

När du väljer kakel till badrummet är det viktigt att tänka på både hållbarhet och underhåll. Välj högkvalitativt kakel som är tåligt mot fukt och vatten och underhåll det regelbundet för att bevara ytan i fint skick så länge som möjligt.

Slutsats

Att välja rätt typ av kakel till badrummet kan vara en utmaning, men med rätt kunskap och inspiration kan du skapa en lyxig och hållbar yta. Tänk på stil, material, färg, storlek och mönster när du väljer kakel till badrummet.

Besök olika kakelbutiker och kakelshops, både fysiska och online, för att hitta det bästa badrumskaklet för dina behov och önskemål. Tack vare det stora utbudet av kakel till badrummet kan du hitta en mängd olika kakelplattor och -mönster att välja mellan.

När du har valt ut det perfekta kaklet till ditt badrum är det också viktigt att tänka på kakelns hållbarhet och underhåll. Vissa kakelsorter är mer tåliga och enklare att rengöra än andra, så tänk på hur mycket tid och energi du vill lägga på att underhålla ditt kakel.

Kakel till badrum är inte bara praktiskt, det kan också göra underverk för att skapa ett stilfullt och unikt utrymme. Oavsett om du väljer kakelplattor eller andra plattor till badrummet, se till att göra det med omsorg och uppmärksamhet på detaljer för att få just det badrum du drömmer om.

FAQ

Hur väljer man rätt typ av kakel till badrummet?

Oavsett om du är på jakt efter badrumsplattor, kakel och klinker eller annat badrumskakel, kommer du få tips och inspiration för att skapa en lyxig och hållbar yta.

Vilken stil passar ditt badrum?

Ta dig tid att leta efter kakel inspiration för att få en bild av vilken stil som passar bäst i ditt badrum.

Material och stil för badrumskakel

Olika material har olika egenskaper och vissa är mer lämpade för badrumsmiljöer än andra. Du kan välja mellan olika stilar som marmor, betong eller träliknande kakel.

Att tänka på vid val av kakelfärg

Tänk på att olika färger kan påverka rummets storlek och ljusnivå.

Kakelstorlek och mönster

Mindre kakelplattor kan ge en känsla av mer rörelse och dynamik, medan större plattor kan skapa en lugnare och mer enhetlig yta.

Kakel och klinker kombinationer

En populär trend är att kombinera kakel med klinker för att skapa en intressant och dynamisk yta i badrummet.

Välja rätt leverantör av badrumskakel

Gör research och besök olika kakelbutiker eller kakelshops för att få en bättre uppfattning om pris, sortiment och kvalitet.

Att köpa kakel online

Många kakelshops erbjuder ett brett utbud av kakel online, vilket gör det enkelt att jämföra priser och hitta det kakel som passar dina behov och din budget.

Kakelns hållbarhet och underhåll

Vissa kakelsorter är mer tåliga och enklare att rengöra än andra. Tänk på hur mycket tid och energi du vill lägga på att underhålla ditt kakel.

Slutsats

Att välja rätt typ av kakel till badrummet kan vara en utmaning, men med rätt kunskap och inspiration kan du skapa en lyxig och hållbar yta.