Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pooltrender 2023 – Upptäck de senaste designidéerna

Poolen har blivit en viktig del av trädgårdsplaneringen och är en plats för avkoppling, underhållning och motion. Under de senaste åren har det funnits en ökande efterfrågan på pooler som är både funktionella och estetiskt tilltalande. Här är några av de senaste pooltrenderna som du kan förvänta dig de kommande åren.

infinity pool med grå plattor, swim fun
djup pool med blått vatten, läs mer

Minimalistisk design

En minimalistisk design har blivit alltmer populär i heminredning och trädgårdsdesign. Detta gäller också för poolar där en minimalistisk design med rena linjer och enkelhet ger en elegant och sofistikerad look. En minimalistisk design innebär ofta enkelhet och avskaladhet, utan onödiga detaljer eller överflödig dekoration.

reklam för NP Nilsson

Naturlig stil

En annan trend som har blivit populär är naturliga pooler och simbassänger. De är ofta omgiven av naturliga material som trä, sten och växter, för att skapa ett intryck av att poolen är en del av trädgården och dess omgivningar. Detta ger en avslappnad och naturlig atmosfär som uppskattas av många.

Infinity-pooler

En infinity-pool ger en känsla av gränslöshet och därmed en spektakulär utsikt. Denna typ av pool har blivit alltmer populär de senaste åren, och trenden ser ut att fortsätta. Infinity-pooler kan skapas med olika material och former, men det viktigaste är att de ger en känsla av att vattnet flyter ut i horisonten.

Integrerade pooler

En annan trend är integrerade pooler som är en del av trädgårdens design. Dessa pooler kan vara inbyggda i terrasser, uteplatser eller andra funktionella utomhusutrymmen som grillplatser och sittgrupper. Integrerade pooler är flexibla och kan anpassas efter dina specifika behov och önskemål.

Lyxiga funktioner

Funktioner som vattenfall, bubbelpooler och upplysta funktioner är alla populära tillägg för att skapa en lyxig poolupplevelse. Bubbelpooler ger en avkopplande effekt medan vattenfall och upplysta funktioner ger en estetisk touch till poolen.

Smarta pooler

Med den ökande populariteten av smarta hem har också smarta pooler blivit allt mer populära. Dessa pooler kan styras via en app från din smartphone och kan till exempel reglera temperaturen, pH-balansen och belysningen. Detta ger maximal kontroll och bekvämlighet för poolägaren.

Miljövänliga pooler

Med ökad medvetenhet om hållbarhet och miljövänliga alternativ är det ingen överraskning att miljövänliga pooler också har blivit alltmer populära. Vissa poolbyggare använder återvunna material, solenergi och andra miljövänliga alternativ för att skapa en pool som är hållbar och respekterar miljön.

Underhållsfria pooler

En av de största utmaningarna med pooler är underhållet. Det kan vara tidskrävande och kostsamt att hålla poolen ren och i gott skick. En ny trend är därför att skapa pooler som kräver minimalt underhåll. Material som inte kräver mycket rengöring eller kemikalier kan användas för att skapa en pool som är enkel att underhålla.

Pooltrenderna för 2023 ger oss en inblick i vad som kommer att vara populärt i framtiden när det gäller pooler. Men det är viktigt att komma ihåg att din egen personliga stil och preferenser också spelar en stor roll i utformningen av din pool. Det är därför viktigt att välja en design som passar din livsstil och trädgårdens stil. Oavsett vilken trend du väljer är en pool en fantastisk investering i ditt hem och en plats där du kan koppla av, ha kul och träna samtidigt. Så var inte rädd att experimentera med olika designidéer och skapa en pool som du och din familj kan njuta av i många år framöver.

Vanliga frågor om en pool