Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3 fördelar med ett liggande räcke för altan

Att skapa en altan är ett fantastiskt sätt att utöka din bostads utomhusutrymme och njuta av det vackra svenska vädret. Men när det gäller din altan, är säkerhet och estetik två nyckelfaktorer att tänka på. Ett “räcke altan liggande” kan vara den perfekta lösningen för att balansera både säkerhet och skönhet.

exempel på liggande räcke för en altan

Vad är ett liggande räcke för altan?

Ett liggande räcke för altan är en horisontell barriär som installeras längs altanens kant. Det tjänar flera syften, inklusive säkerhet, stöd och visuell appell. Dessa räcken kan tillverkas av olika material, inklusive trä, metall eller komposit.

reklam för NP Nilsson

Fördelar med ett liggande räcke

Här är några fördelar med att ha ett liggande räcke på din altan:

1. Säkerhet

Det primära syftet med ett räcke är att öka säkerheten på din altan. Det ger stöd och förhindrar oavsiktliga fall, särskilt om du har barn eller äldre människor i hemmet.

2. Skönhet

Liggande räcken ger en elegant och modern estetik till din altan. De kan anpassas efter din smak och komplettera din utomhusinredning.

3. Funktion

Räcken fungerar som en plattform för olika ändamål. Du kan dekorera dem med blomkrukor, använda dem som ställen att placera glas eller tallrikar, eller till och med som en avkopplande plats att luta sig mot.

Materialval

Valet av material för ditt liggande räcke är avgörande. Här är några vanliga alternativ:

1. Trä

Trä är ett populärt val på grund av dess naturliga skönhet och mångsidighet. Det kan målas eller bestrykas för att matcha din altans färgschema.

2. Metall

Metallräcken ger en modern och minimalistisk estetik. De är också hållbara och kräver minimalt underhåll.

3. Komposit

Kompositmaterial kombinerar träfibrer med plast för att skapa ett räcke som är både hållbart och miljövänligt.

Installation

Installationen av ditt liggande räcke bör utföras av professionella för att säkerställa korrekt montering och säkerhet. Det är viktigt att följa alla byggnadsregler och föreskrifter.

Vanliga frågor om liggande räcken för altan

Ett liggande räcke för din altan är en investering i både säkerhet och skönhet. Oavsett om du föredrar trä, metall eller komposit, kommer detta tillägg inte bara att skydda dina nära och kära utan också förhöja din altans utseende.