Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Så här gör du din egen klädhängare

Att skapa din egen klädhängare kan vara ett roligt och givande DIY-projekt. Inte nog med att det ger dig möjligheten att anpassa designen efter ditt eget hem, det kan också vara en kostnadseffektiv lösning jämfört med att köpa nya. Här är en steg-för-steg guide för att hjälpa dig att skapa din egen klädhängare.

Vad du behöver:

  • Träplankor

  • Krok eller knopp

  • Skruvar

  • Borrmaskin

  • Måttband

  • Penna

Steg 1: Förberedelse

Börja med att välja vilken typ av trä du vill använda. Du kan välja mellan olika slag som furu, ek eller kanske återvunnet trä för en rustik look. Mät och markera var du vill placera dina krokar eller knoppar på plankan. Se till att det finns tillräckligt med utrymme mellan varje krok för att hänga kläder utan att de överlappar varandra.

reklam för NP Nilsson

Steg 2: Montera krokar

Använd din borrmaskin för att förborra hål på de markerade ställena. Detta hjälper till att förhindra att träet spricker när du skruvar i krokarna. Skruva sedan in krokarna i de förborrade hålen. Se till att de sitter ordentligt fast.

Steg 3: Installera klädhängaren

När alla krokar är på plats är det dags att installera din klädhängare. Välj en vägg där du vill ha din klädhängare och mät upp den lämpliga höjden. Använd borrmaskinen för att fästa klädhängaren på väggen. Se till att den är nivå innan du skruvar fast den helt.

Steg 4: Dekorera

Nu när din klädhängare är installerad kan du börja dekorera! Varför inte måla eller lackera träet för att matcha ditt hem? Eller kanske lägga till några dekorativa detaljer som band eller decoupage?

Att skapa din egen klädhängare är inte bara praktiskt, det är också ett utmärkt sätt att lägga till en personlig touch till ditt hem. Med lite tid och ansträngning kan du skapa något som både är funktionellt och estetiskt tilltalande. Lycka till med ditt projekt!

Vanliga frågor om klädhängare