Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Detta är tapet-trenderna för 2023

Få den senaste Tapet inspiration för 2023 och förvandla dina väggar till konstverk. Tapeter är ett fantastiskt sätt att ge ditt hem en personlig touch och skapa en unik atmosfär. Genom att använda de senaste tapet-trenderna för 2023 kan du skapa en unik och personlig atmosfär i ditt hem.

Viktigaste punkterna:

 • Nature 3.0: Naturliga strukturer i mjuka kulörer
 • Mönstermix: Lekfull och vågad kombination av stilar och mönster
 • Poetic Tradition: Historisk inspiration för tidlösa tapeter
 • Stormönstrade tapeter: En dramatisk touch till dina väggar
 • Botaniska mönster: Naturen inomhus

Nature 3.0: Naturliga strukturer i mjuka kulörer

Nature 3.0 är en av de ledande tapet-trenderna för 2023 och lockar med naturliga strukturer och mjuka kulörer. Enligt Sissa Sundling, Head of Design på Boråstapeter, är Nature 3.0 en trend som fokuserar på att skapa en lugn och harmonisk atmosfär i hemmet genom att använda naturliga strukturer och mjuka färgtoner.

reklam för NP Nilsson

“Nature 3.0 handlar om att integrera naturen i våra hem på ett modernt sätt. Genom att använda tapeter med naturliga strukturer och mjuka kulörer kan vi skapa en känsla av ro och harmoni i våra rum”, säger Sissa Sundling.

Med Nature 3.0 kan du skapa en inbjudande och avslappnad atmosfär i ditt hem. Använd tapeter med organiska mönster som påminner om trä, sten eller blommor för att ge rummet en naturlig känsla. Välj också kulörer i jordtoner som beige, grått och grönt för att skapa en mjuk och harmonisk palett.

Nature 3.0: Naturliga strukturer i mjuka kulörer

 • Skapa en lugn och harmonisk atmosfär i hemmet.
 • Använd tapeter med naturliga strukturer som trä eller sten.
 • Välj kulörer i jordtoner som beige, grått och grönt.
 • Skapa en inbjudande och avslappnad atmosfär.

Med Nature 3.0 kan du ge ditt hem en naturlig touch och skapa en fridfull miljö att koppla av i. Utforska tapet-kollektioner som erbjuder naturliga strukturer och mjuka kulörer för att förvandla dina väggar till konstverk som förenar dig med naturen inomhus.

Mönstermix: Lekfull och vågad kombination av stilar och mönster

Upptäck spännande mönsterkombinationer med den trendiga stilen Mönstermix för tapeter under 2023. Denna trend bjuder på en lekfull och vågad approach där olika stilar och mönster kombineras för att skapa en unik och personlig atmosfär i ditt hem. Med Mönstermix kan du släppa loss din kreativitet och ge dina väggar en sann wow-faktor.

I den här trenden är det tillåtet att bryta regler och skapa egna kombinationer av mönster och färger. Du kan till exempel blanda en traditionell blommönstrad tapet med ett geometriskt mönster eller kombinera olika färger och texturer för att skapa en visuell kontrast. Genom att våga blanda olika stilar och mönster kan du skapa en unik och dynamisk atmosfär i ditt hem.

“Mönstermix är en trend som passar perfekt för de som vill ha ett personligt och unikt uttryck i sitt hem”, säger Sissa Sundling, Head of Design på Boråstapeter. “Det handlar om att våga leka och experimentera med olika mönster och färger för att skapa en egen stil.”

Exempel på Mönstermix kombinationer:

 • Klassiska blommotiv i kombination med moderna geometriska mönster.
 • Abstrakta mönster i olika färger och former.
 • Traditionella mönster i oväntade färgkombinationer.
 • Texturerade tapeter i kombination med enfärgade mönster.

Oavsett om du föredrar en lekfull och färgstark kombination eller en mer subtil och harmonisk mix, så erbjuder Mönstermix en mängd möjligheter att skapa en helt unik look för dina väggar. Låt din kreativitet flöda och skapa ett hem som verkligen speglar din personlighet och stil med den trendiga stilen Mönstermix för tapeter under 2023.

Poetic Tradition: Historisk inspiration för tidlösa tapeter

Skapa en tidlös atmosfär i ditt hem med hjälp av Poetic Tradition, en av de ledande tapet-trenderna för 2023. Den här trenden tar inspiration från historien och förenar det med modern design för att skapa eleganta och tidlösa tapetmönster.

Poetic Tradition handlar om att skapa en känsla av tradition och elegans i ditt hem. Genom att använda hållbara och tidlösa mönster på tapeterna kan du skapa en atmosfär som aldrig går ur tiden. Det kan vara en touch av barockens prakt eller renässansens skönhet som ger dina väggar en förtrollande känsla av historia.

Enligt Sissa Sundling, Head of Design på Boråstapeter, är Poetic Tradition en av de mest eftertraktade tapet-trenderna för 2023. Hon förklarar att detta är ett sätt att föra in historien i våra moderna hem och att skapa en djupare känsla av förankring och identitet. Genom att använda tidlösa tapeter kan vi skapa en atmosfär som är både vacker och personlig på samma gång.

Historisk inspiration för tidlösa tapeter

 • Hållbara mönster som aldrig går ur stil
 • Elegant och tidlös design
 • Förankring och identitet i ditt hem

“Genom att använda Poetic Tradition kan vi skapa en atmosfär som är både vacker och personlig på samma gång.” – Sissa Sundling, Head of Design på Boråstapeter

Genom att införliva Poetic Tradition i ditt hem kan du skapa en atmosfär som är både tidlös och personlig. Tapeter med historiska inspiration ger dina väggar en unik karaktär och skapar en känsla av elegans och tradition. Utforska detta trendiga alternativ för 2023 och låt ditt hem bli en oas av tidlös skönhet.

Stormönstrade tapeter: En dramatisk touch till dina väggar

Ge dina väggar en dramatisk touch med hjälp av stormönstrade tapeter, en av de hetaste tapet-trenderna för 2023. Med sina djärva och iögonfallande mönster skapar dessa tapeter en konstnärlig statement i ditt hem och blir en modern inredningsdetalj som fångar uppmärksamheten.

Stormönstrade tapeter är ett utmärkt sätt att lägga till karaktär och personlighet i rummet. Med sina dramatiska mönster skapar de en visuell effekt som inte går att ignorera. Du kan välja mellan olika mönster, från abstrakta och geometriska till blommiga och fåglar, och anpassa tapeten efter din egen smak och stil.

“Det är fantastiskt att se hur stormönstrade tapeter blir alltmer populära i inredningsvärlden. Dessa tapeter ger verkligen ett wow-moment till ett rum och kan förvandla det från en vanlig yta till något helt extraordinärt”, säger Sissa Sundling, Head of Design på Boråstapeter.

Skapa en trendig look med stormönstrade tapeter

Om du vill skapa en trendig och modern look i ditt hem kan du använda stormönstrade tapeter som en statementvägg. Välj en vägg i rummet som du vill framhäva och täck den med en dramatisk tapet. Komplettera med enklare inredningsdetaljer och möbler för att låta tapeten stå i fokus och skapa en harmonisk balans i rummet.

 • Var modig och välj en tapet med ett stort och iögonfallande mönster.
 • Kombinera med möbler och accessoarer i enkla och neutrala färger för att skapa kontrast.
 • Ge rummet en touch av lyx genom att använda metalliska accentdetaljer som speglar och lampor.

Så ge dina väggar en dramatisk makeover med hjälp av stormönstrade tapeter och skapa ett inbjudande och trendigt hem som imponerar på alla.

Botaniska mönster: Naturen inomhus

Skapa en naturlig och fräsch känsla i ditt hem genom att använda botaniska mönster på dina tapeter, en av de stora tapet-trenderna för 2023. Genom att införa gröna mönster och naturens inspirerade tapeter kommer du att skapa en fridfull och harmonisk atmosfär i ditt boende. Sissa Sundling, Head of Design på Boråstapeter, förklarar att botaniska mönster är en viktig trend för 2023, då de hjälper till att föra naturen inomhus och skapar en stark förbindelse med omgivningen.

När du väljer botaniska mönster kan du använda dig av olika växtmotiv och gröna nyanser för att skapa en variation i ditt hem. Du kan välja mellan traditionella bladmotiv eller mer abstrakta mönster som inspirerats av naturen. Det finns också möjlighet att använda sig av tapeter med fotorealistiska bilder av växter för att skapa en imponerande effekt.

Skapa en fräsch och naturlig atmosfär

Genom att använda botaniska mönster på dina tapeter kan du skapa en fräsch och naturlig atmosfär i ditt hem. De gröna mönstren ger en känsla av lugn och förbindelse med naturen, vilket kan vara speciellt värdefullt när man bor i en stadsomgivning. Genom att omge dig med naturens skönhet kan du skapa en fridfull oas där du kan koppla av och återhämta dig från vardagens stress.

Så om du vill ge ditt hem en naturlig touch och skapa en atmosfär av fräschör och harmoni, är botaniska mönster på tapeter ett utmärkt val för dig. Utforska de olika möjligheterna och låt naturen bli en del av ditt inredningskoncept för 2023.

Faux textur: Skapa dimension på väggarna

Lägg till djup och intresse på dina väggar med hjälp av faux texturer, en av de hetaste tapet-trenderna för 2023. Genom att använda texturerade tapeter kan du skapa en illusion av verklig textur och ge dina väggar en ny dimension. Detta ger rummet en unik och intressant estetik som verkligen får det att sticka ut.

Med hjälp av faux texturer kan du skapa olika effekter på väggarna, från att efterlikna träpaneler till att ge en känsla av putsade murar. Detta ger dig möjligheten att skapa en varierad och intressant inredning som passar din personliga stil och preferenser. Oavsett om du vill ha en rustik och naturlig känsla eller en modern och elegant atmosfär, kan faux texturer hjälpa dig att uppnå det önskade resultatet.

Enligt Sissa Sundling, Head of Design på Boråstapeter, är faux texturer en populär tapet-trend för 2023. Hon säger: “Faux texturer ger en fantastisk möjlighet att skapa dimension och intresse på väggarna. Det är som att ha konstverk direkt på dina väggar.”

Skapa en unik atmosfär

Genom att använda faux texturer kan du skapa en unik atmosfär i ditt hem. Du kan välja mellan olika typer av texturer och färger för att skapa det utseende och den känsla som passar just dig. Oavsett om du vill ha en modern och minimalistisk stil eller en vintage och retro atmosfär, finns det faux texturer som kan hjälpa till att förverkliga dina designvisioner.

 • Skapa en rustik och naturlig atmosfär med trätexturer.
 • Tillför elegans och glamour med metalliska texturer.
 • Ge dina väggar en industriell touch med betongtexturer.
 • Skapa en mjuk och mysig känsla med texturer inspirerade av textilier.

Oavsett vilken stil du väljer kan faux texturer ge en extra dimension och intresse till dina väggar och skapa en unik atmosfär i ditt hem.

Låt dina väggar tala genom att använda faux texturer för att skapa dimension och intresse i ditt hem. Med en rad olika möjligheter kan du skapa en unik atmosfär som speglar din personliga stil och ger ditt hem en modern och trendig touch. Utforska de senaste tapet-trenderna för 2023 och låt dina väggar bli konstverk som berättar din historia.

70-tals tapeter: Retro charm i modern tappning

Ge ditt hem en retro-känsla med hjälp av trendiga 70-tals tapeter, en av de mest eftertraktade tapet-trenderna för 2023. Denna trend kombinerar nostalgiska element från 70-talet med en modern twist, vilket ger ditt hem en unik och trendig atmosfär.

70-tals tapeter kännetecknas av färgglada mönster och geometriska former som var populära under den tidsepoken. Genom att använda dessa tapeter kan du skapa en livlig och eklektisk atmosfär i ditt hem. Du kan välja mellan ett brett utbud av mönster, inklusive blommiga mönster, abstrakta mönster och retroinspirerade mönster, och hitta den perfekta tapeten som passar din personliga stil.

Skapa en retrokänsla med 70-tals tapeter

 • Geometriska mönster: Välj tapeter med geometriska former och linjer för att skapa en autentisk 70-tals atmosfär.
 • Färgglada mönster: Använd tapeter med färgglada mönster och djärva färgkombinationer för att skapa en levande och energisk atmosfär.
 • Retroinspirerade mönster: Utforska tapeter med retroinspirerade mönster, som blommor, blad och abstrakta former, för att fånga den nostalgiska känslan av 70-talet.

Med 70-tals tapeter kan du ge ditt hem en unik och personlig touch samtidigt som du skapar en atmosfär av retro charm i en modern tappning. Välj tapeter som passar din personliga stil och skapa en inbjudande och trendig atmosfär i ditt hem.

Väggmålning mönster: Konstverk direkt på dina väggar

Utforska möjligheterna att ha konstverk direkt på dina väggar med hjälp av väggmålning mönster, en av de mest kreativa tapet-trenderna för 2023. Med dessa unika tapeter kan du skapa en atmosfär av konstnärlighet och personlighet i ditt hem.

Väggmålning mönster ger dig möjligheten att anpassa dina väggar och skapa en atmosfär som är helt unik för dig. Oavsett om du föredrar abstrakta mönster, landskapsscener eller djärva konstverk, kan du hitta ett väggmålning mönster som passar din personliga stil perfekt.

Skapa en personlig atmosfär med väggmålning mönster

Med väggmålning mönster kan du uttrycka din egen kreativitet och skapa en atmosfär som verkligen speglar din personlighet. Du kan använda dessa tapeter som en accentvägg eller täcka en hel rumsvägg för att skapa en dramatisk effekt. Oavsett hur du väljer att använda väggmålning mönster i ditt hem, kommer de säkerligen att bli ett samtalsämne och ge ditt rum en unik och personlig touch.

Väggmålning mönster är en av de mest populära tapet-trenderna för 2023. Med sin kreativa och unika design ger dessa tapeter dig möjligheten att förvandla dina väggar till konstverk.

Unika mönster för att förbättra ditt hem

Väggmålning mönster finns i en mängd olika stilar och teman, vilket ger dig möjlighet att hitta det perfekta mönstret för att förbättra ditt hem. Oavsett om du vill ha en färgglad och livlig design eller en mer subtil och lugn atmosfär, kan du hitta ett väggmålning mönster som passar dina önskemål och behov.

Var inte rädd för att experimentera och vara kreativ med ditt val av väggmålning mönster. Du kan kombinera olika mönster och färger för att skapa en unik och levande atmosfär i ditt hem. Låt din fantasi flöda och använd väggmålning mönster för att skapa en atmosfär som är helt unik för dig.

 • Väggmålning mönster är en av de mest kreativa och unika tapet-trenderna för 2023.
 • Med dessa tapeter kan du skapa en personlig atmosfär och förvandla dina väggar till konstverk.
 • Utforska olika mönster och teman för att hitta det perfekta väggmålning mönstret som passar din stil och smak.

Väggmålning mönster är ett fantastiskt sätt att ge ditt hem en unik touch och skapa en atmosfär av konstnärlighet och personlighet. Utforska de olika möjligheterna som erbjuds av denna kreativa tapet-trend för 2023 och låt dina väggar bli konstverk i sig.

Paneltapeter: Skapa struktur och djup i rummet

Ge ditt rum en känsla av struktur och djup med hjälp av paneltapeter, en av de mest stilrena tapet-trenderna för 2023. Paneltapeter är ett fantastiskt sätt att skapa en elegant och sofistikerad atmosfär i ditt hem. Genom att använda paneltapeter kan du lägga till visuell intressanta och unika detaljer till dina väggar, samtidigt som du skapar en känsla av rumslighet.

Med paneltapeter kan du skapa olika typer av strukturer och mönster på dina väggar. Det kan vara allt från geometriska former och linjer till abstrakta mönster och texturer. Genom att använda olika panelstorlekar och färger kan du skapa en visuell dynamik och skapa en intressant kontrast i rummet.

“Paneltapeter ger ett rum en unik karaktär och förvandlar det till ett konstverk.”

En annan fördel med paneltapeter är att de kan hjälpa till att ge rummet en illusion av djup. Genom att använda vertikala eller horisontella paneler kan du skapa en rumslig känsla och göra rummet mer inbjudande. Paneltapeter fungerar särskilt bra i hallar, vardagsrum och sovrum där du vill skapa en lugn och harmonisk atmosfär.

Låt ditt hem bli en konstnärlig reflektion av din personlighet

En av de bästa egenskaperna hos paneltapeter är deras mångsidighet. Du kan välja mellan en rad olika mönster, färger och stilar för att skapa den perfekta looken för ditt hem. Välj paneltapeter i en stil som passar din personlighet och smak – oavsett om det är minimalistiskt och modernt eller romantiskt och vintage. Låt ditt hem bli en konstnärlig reflektion av din unika stil och personlighet genom att använda paneltapeter för att skapa en unik atmosfär.

Paneltapeter är en av de hetaste tapet-trenderna för 2023 och ger dig möjligheten att skapa struktur, djup och stil i rummet. Så tveka inte att prova denna trend och ge dina väggar en makeover med hjälp av paneltapeter.

Dämpad maximalism: En balanserad kombination av mönster och färger

Utforska fördelarna med dämpad maximalism och skapa en sofistikerad atmosfär med hjälp av tapeter enligt den senaste trenden för 2023. Dämpad maximalism är en designestetik som perfekt balanserar mönster och färger för att skapa en harmonisk och elegant atmosfär i ditt hem. Genom att kombinera olika mönster och färger på ett balanserat sätt kan du skapa en visuell mångfald som ändå känns sammanhängande och sofistikerad.

Denna trend är idealisk för dem som älskar att experimentera med mönster och färger, men också vill ha en mer raffinerad och avvägd look. Genom att blanda olika mönster, till exempel geometriska och blommiga, kan du skapa en intressant och dynamisk atmosfär i ditt hem. Du kan också använda olika färger som komplementerar varandra för att skapa en harmonisk och sofistikerad palett.

De främsta fördelarna med dämpad maximalism är:

 • Skapa visuell mångfald: Genom att blanda olika mönster och färger kan du skapa en spännande och visuellt stimulerande atmosfär i ditt hem.
 • Skapa balans: Trots att det används mycket mönster och färger i dämpad maximalism så finns det en balans som gör att inredningen inte blir överväldigande.
 • Uttrycka din personlighet: Genom att blanda olika mönster och färger kan du skapa en unik och personlig stil i ditt hem.
 • Få en sofistikerad look: Dämpad maximalism ger ditt hem en elegant och raffinerad atmosfär som utstrålar stil och kvalitet.

Genom att använda tapeter enligt den senaste trenden för 2023 kan du skapa en hemmiljö som känns modern och samtidigt personlig. Dämpad maximalism ger dig friheten att utforska olika mönster och färger på ett avvägt sätt, vilket skapar en unik och sofistikerad atmosfär i ditt hem. Ge dina väggar ett nytt liv med tapeter som kombinerar mönster och färger på ett balanserat sätt och skapa en visuell upplevelse som är både inspirerande och elegant.

Metalliska tapeter och tapetsera snickeri: Skapa en lyxig touch

Lägg till en touch av lyx i ditt hem med hjälp av metalliska tapeter och tapetsera snickeri, två av de mest glamorösa tapet-trenderna för 2023. Dessa unika designelement kan omedelbart förvandla dina väggar till statement-pjäser som omedelbart fångar uppmärksamheten.

Metalliska tapeter ger en sofistikerad och elegant känsla till vilket rum som helst. Genom att använda skimrande guld- eller silvertoner, kan du skapa en subtil glans som ger en unik och glamorös atmosfär. Dessa tapeter fungerar bra som accentväggar eller i rum där du vill skapa en lyxig känsla. De metalliska detaljerna fångar ljuset på ett vackert sätt och ger rummet en extra dimension och elegans.

Tapetsera snickeri är en annan trend som ger en lyxig touch till ditt hem. Med denna teknik används tapeter som efterliknar träsnickeri för att skapa en känsla av tradition och förfining. Tapetsera snickeri ger rummet en elegant och sofistikerad atmosfär, samtidigt som det skapar en unik visuell effekt på väggarna. Det kan vara en perfekt lösning för att ge ett rum en vacker struktur och textur utan att behöva göra omfattande renoveringar.

Lyxig design för ditt hem

 • Skapa en subtil glans med metalliska tapeter
 • Fånga ljuset och ge rummet extra dimension och elegans
 • Elegant träsnickeri-liknande tapeter för en sofistikerad atmosfär
 • Ge rummet en vacker struktur och textur med tapetsera snickeri

“Metalliska tapeter och tapetsera snickeri ger ditt hem en glamorös touch och skapar en lyxig atmosfär. Dessa designelement är perfekta för att ge rummen ett unikt utseende och en sofistikerad känsla.”
– Sissa Sundling, Head of Design på Boråstapeter

Lägg till en touch av lyx i ditt hem med hjälp av metalliska tapeter och tapetsera snickeri, två av de mest glamorösa tapet-trenderna för 2023. Dessa designelement ger ditt rum en unik och elegant atmosfär. Genom att använda skimrande metaller eller efterliknande träsnickeri, kan du skapa en subtil glans och textur på dina väggar som fångar ögonen och ger en känsla av förfining. Ge ditt hem en lyxig touch med metalliska tapeter och tapetsera snickeri och låt dina väggar bli en vacker konstnärlig backdrop i ditt hem.

Slutsats

Tapeter är ett fantastiskt sätt att ge ditt hem en personlig touch och skapa en unik atmosfär. Genom att använda de senaste tapet-trenderna för 2023 kan du förvandla dina väggar till konstverk och skapa hemmets perfekta look.

Enligt Sissa Sundling, Head of Design på Boråstapeter, kommer tre huvudsakliga trender att dominera tapetvärlden 2023. Nature 3.0 är den första trenden som fokuserar på att använda naturliga strukturer i mjuka och avslappnande kulörer för att skapa ett lugnt och harmoniskt hem. Mönstermix är den andra trenden där lekfulla och vågade kombinationer av olika stilar och mönster används för att skapa ett unikt och personligt uttryck. Poetic Tradition är den tredje trenden där historisk inspiration leder till hållbara och tidlösa tapetmönster, som ger en känsla av tradition och elegans.

Förutom dessa trender finns det också många andra spännande möjligheter att utforska när det gäller tapeter för 2023. Du kan välja stormönstrade tapeter för att ge dina väggar en dramatisk touch, eller botaniska mönster för att skapa en fräsch och naturlig atmosfär. Faux texturer ger dina väggar en illusion av verklig textur och skapar dimension, medan 70-tals tapeter ger ditt hem en retro och vintage charm. Du kan till och med välja väggmålning mönster för att skapa konstverk direkt på dina väggar, eller paneltapeter för att skapa struktur och djup i rummet. Dämpad maximalism kombinerar mönster och färger på ett balanserat sätt för att skapa en sofistikerad atmosfär, medan metalliska tapeter och tapetsera snickeri ger en lyxig touch till ditt hem. Och glöm inte de somriga tapetnyheterna som sprider värme och trivsel i hemmet!

Se även: Tips för att välja och sätta upp tapet i ditt hem

FAQ

Vilka är de tre huvudsakliga tapet-trenderna för 2023?

De tre huvudsakliga tapet-trenderna för 2023 är Nature 3.0, Mönstermix och Poetic Tradition.

Vad innebär Nature 3.0-trenden?

Nature 3.0-trenden fokuserar på att använda naturliga strukturer i mjuka kulörer för att skapa en lugn och harmonisk atmosfär i hemmet.

Vad innebär Mönstermix-trenden?

Mönstermix-trenden handlar om att kombinera olika stilar och mönster på ett lekfullt och vågat sätt för att skapa ett unikt och personligt uttryck i hemmet.

Vad innebär Poetic Tradition-trenden?

Poetic Tradition-trenden inspireras av historien och resulterar i hållbara och tidlösa tapetmönster som ger en känsla av tradition och elegans.

Vilka andra tapet-trender finns det för 2023?

Andra tapet-trender för 2023 inkluderar stormönstrade tapeter, botaniska mönster, faux textur, 70-tals tapeter, väggmålning mönster, paneltapeter, dämpad maximalism, metalliska tapeter och tapetsera snickeri.

Finns det några somriga mönster för tapeter?

Ja, vårens tapetnyheter erbjuder även somriga mönster som sprider värme och trivsel i hemmet.